Gifbeker moet helemaal leeg voor verliezend Rood Wit

Algemeen

NIJMEGEN - Rood Wit heeft na de 1-2 nederlaag tegen HAVO geen overwinning weten te boeken tegen Hatert. Op hemelvaartsdag kwamen daar drie punten bij. Rood Wit is door de nederlaag zo goed als zeker uitgeschakeld in strijd om plaats drie of vier. Deze plaatsen zouden wellicht nog recht geven op nacompetitievoetbal voor promotie.

Hatert belegt 14 mei een vergadering waarin duidelijk wordt of de club blijft leven of dat het na bijna negentig jaar ophoudt te bestaan. Sportief gezien ging het Hatert wel voor de wind. Twee ballen achter de laatste linie waren funest voor het verloop van het duel. Na een half uur spelen stond een 2-0 tussenstand op het scorebord. Deze tussenstand bleef tot de negentigste minuut intact..
Net als in de eerste helft was Rood Wit in de tweede helft voetballend de betere van het tweetal, maar liet het in communicatie, beleving en soms in werklust te wensen over. Dat is niet des Rood Wit's. Zoals wel vaker is Rood Wit een van de beste voetballende elftallen van 3D, maar weet het op sommige momenten niet de juiste dosis voetballend vermogen in combinatie met werklust er in te leggen. Dit breekt dan tegen de 'mindere goden' als Hatert, HAVO en Blauw Wit op.

Met nog drie wedstrijden te gaan deze jaargang zouden drie overwinning nog enigszins een goede afsluiter betekenen. Rood Wit zal dan (mede door twee punten aftrek) op 39 punten eindigen. Maar voor het zover is, moet eerst zondag tegen Trekvogels over de knie worden gelegd. Dat is al een hele opgave, want de Nijmegenaren verloren dit seizoen 'pas' vijf keer en zijn nog volop in de race voor nacompetitievoetbal. Na Trekvolgels volgt nog een uitduel tegen ONA '53 (20 mei) en een thuisduel tegen Hatert (27 mei).

Uitgelicht

Digitale krant