170 jaar blaasmuziek Leuth

Algemeen

LEUTH - Op zaterdag 16 juni staan muziekvereniging DES en blaaskapel De Fraps uit Leuth stil bij hun jubileum. Ze geven een gratis concert aanvang 20.00 uur in De Vriendenkring in Leuth.

Des is opgericht in 1898 en bestaat nu 120 jaar, blaaskapel De Fraps is opgericht april 1968 bestaat nu vijftig jaar. Beide verenigingen hebben een goede traditie opgebouwd, en zijn op vele vlakken verbonden met de Leuthse samenleving.

Des is vanuit de achterkamer met enkele instrumenten uitgegroeid tot een volwassen vereniging met een eigen pand en diverse geledingen zoals slagwerkgroep, fanfare-orkest, jeugdorkest, dweilorkest, en een eigen jeugdopleiding.

Bovendien zijn er verschillende verenigingen uit de fanfare voortgekomen: The River Swallows, De Fraps, De Fustenlichters en DES Dwaas. De middelste uit dit rijtje is blaaskapel De Fraps, met 50 jaren Boheemse en Tsjechische blaasmuziek op niveau, een graag geziene kapel in de regio en ver daar buiten, ook in Duitsland en Oosterijk. Het is een hechte club muzikanten die de laatste jaren uit de wijde regio naar Leuth komt om te repeteren, en aan de vereiste kwaliteit te werken

Op deze avond zullen beide verenigingen hun beste beentje voor zetten. De bezoeker zal oprecht genieten van de verscheidenheid in muziek. Kortom: deze avond mag men niet missen als men de beide verenigingen een warm hart toe draagt. "Noteer het alvast in uw agenda: 16 juni aanvang 20.00 uur. Wij stellen uw komst zeer op prijs, ook zouden wij graag oud-muzikanten van beide verenigingen ontmoeten, om nog eens leuke herinneringen op te halen", aldus de leden van DES/Fraps.

Uitgelicht

Digitale krant