JB Meijers
JB Meijers

Nederlands-Duits Festival in Zyfflich viert 15 jarig jubileum met indrukwekkende line up!

Algemeen

REGIO - Het Nederlands-Duitse Festival in Zyfflich kent dit jaar zijn 15e editie. Om dit lustrum te vieren heeft de line-up van 2018 een bijzondere kwaliteit, met dit jaar onder meer JB Meijers, Hoodoo Monks, Living room heroes en tribute bands van Lou Reed, Fleetwood Mac en Blondie.

Het festival vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni aanstaande. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.festivalinzyfflich.de of bij diverse voorverkoopadressen in Arnhem, Nijmegen, Groesbeek, Beek en Millingen.

Zyfflich ligt vlak over de Duitse grens bij Nijmegen. Veel mensen uit Nijmegen en omgeving wandelen of fietsen er wel eens doorheen. Normaal is het dorp een oase van rust waar mensen naar toe komen om ganzen en ooievaars te bekijken of om te genieten van de weidse uitzichten. Maar in het weekend van 1 en 2 juni wordt Zyfflich voor de 15e keer omgetoverd tot een bruisend festivaldorp. Op het dorpsplein en in de Dorfscheune ontvangen de vele Nederlandse en Duitse vrijwilligers van het festival het publiek met open armen.

Vanaf de eerste stap op het festival terrein worden bezoekers muzikaal onthaald. Met dit jaar als 'special guest': JB Meijers. Deze multi-instrumentalist is bekend als producer, songwriter en zanger, bij onder meer De Dijk, Acda en de Munnik, Peter Maffay, Bløf en Solomon Burke. Het grote publiek kent hem als één van de Common Linnets. Deze band, met Ilse de Lange, brak door op het Europees Songfestival met 'Calm after the storm'.

Uitgelicht

Digitale krant