Logo gemeentenieuwsonline.nl
Vocaal ensemble PANiek
Vocaal ensemble PANiek

Magnificat, Motetten & Madrigalen

BEEK - Zaterdag 16 juni vanaf 20:15 uur geven Vocaal Ensemble PANiek en Cor van Wageningen een concert in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek. Op het programma staan geestelijke en wereldlijke composities uit de 16de, 17de en 21ste eeuw. De instrumentale intermezzi op orgel worden gespeeld door Cor van Wageningen.

Naast een krachtig ‘Magnificat’ van de Renaissancecomponist Adriaen Willaert staat het ‘Deutsche Magnificat’ van Heinrich Schütz: fijnzinnig en beeldend in tekstbehandeling. Van de hedendaagse IJslandse componist Sigurdur Saevarsson zingt PANiek het serene motet ‘Nunc dimittis’. De Duitser Hans Leo Hassler schreef in 1591 op dezelfde tekst zijn versie van deze ‘Lofzang van Simeon. Het zes-stemmige ‘Woe is me’ van Thomas Tomkins zit vol schrijnende dissonanten die uitdrukking geven aan gevoelens van groot onbehagen. Voor het huwelijk van prins William en Kate Middleton schreef Paul Mealor het motet ‘Ubi caritas’, een verfijnd, meditatief meesterwerk. Lichtere tonen woren aangeslagen in de madrigalen van Claudio Monteverdi, Giaches de Wert en Luca Marenzio. Een ‘machtig mooi’ programma vol variatie in muzikale stijlen en emoties!

Vocaal Ensemble PANiek treedt traditiegetrouw zonder dirigent op; wel wordt in de eindfase van elk project deskundige begeleiding ingeroepen. Ook dit keer was Caroline Westgeest weer een inspirerende coach. De toegangsprijs aan de kerk bedraagt 12,00 euro; in de voorverkoop 10,00 euro. Hiervoor reserveren via ensemblepaniek@gmail.com. Meer info: www.vocaalensemblepaniek.nl.

Meer berichten