Logo gemeentenieuwsonline.nl

Nieuw monumentenschildje Gemeente Berg en Dal

BERG EN DAL - De gemeente Berg en Dal heeft een nieuw monumentenschildje. Hier staat het wapen van de gemeente Berg en Dal op. Voor elk monument is een monumentenschildje beschikbaar. Hiermee is het pand dan herkenbaar als monument.

De nieuwe monumentenschildjes worden op zaterdag 9 juni op drie plaatsen in de gemeente uitgereikt: Thornsche Molen in Persingen, van 10.30 11.30 uur; Hotel Millings Centrum in Millingen aan de Rijn, van 12.30 13.30 uur; Fletcher Hotel Holthurnsche Hof in Berg en Dal, van 15.00 16.00 uur.

Stichting Heemkunde Berg en Dal

De initiatiefnemer voor de nieuwe schildjes is de Stichting Heemkunde Berg en Dal. Deze stichting zit in het Erfgoedberaad van de gemeente Berg en Dal. Samen met de acht andere historische organisaties ondernemen zij jaarlijks cultureel - historische projecten. Het nieuwe monumentenschildje is één van deze projecten.

De organisaties willen met hun activiteiten het historisch bewustzijn bevorderen. Dit heeft ook positieve effecten voor het toerisme en de plaatselijke economie.

Lezing Romeinse industrie

Op zaterdag 9 juni is er na de afloop van de uitreiking van de monumentenschildjes om 16.00 uur een lezing over de Romeinse industrie voor militaire bouwmaterialen en gebruiksaardewerk in Holthurnsche Hof. In verband met de beschikbare ruimte is aanmelding voor deze lezing via e-mail heemkunde-bergendal@hetnet.nl gewenst.

Meer berichten