Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Joop Verstraaten

Scooterdieven klemgereden

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Dinsdagavond is de nodige consternatie ontstaan toen een inwoner uit Groesbeek scooterdieven zag rijden die vorige week de scooter van zijn vriendin hadden ontvreemd.

Zijn vriendin zat vorige week ergens op te passen in de omgeving van de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Toen zij huiswaarts wilde keren bleek haar scooter -die op slot stond - ontvreemd te zijn. Via camerabeelden van buren was het kenteken te zien van een van de daders die de scooter hadden ontvreemd. Dinsdagavond reed de inwoner uit Groesbeek op de Herwendaalseweg, waar twee scooters reden waarvan een scooter het bewuste kenteken voerde. Hij bedacht zich geen moment en ter hoogte van de 1ste Colonjes reed hij de scooterrijder klem en trok gelijk de sleutel uit de scooter. De andere twee gingen er vandoor en gingen met de scooter via een wandelpad de wijk Mansberg in. Inmiddels had hij zijn vrienden via de app gewaarschuwd, die met zo'n 20 man ter plaatse kwamen. Ook de gealarmeerde politie kwam.

De man bleek een bekende van de politie te zijn voor onder andere woning inbraken en scooterdiefstallen. Toen bleek dat hij geen rijbewijs had en geen ID-kaart bij zich, werd hij in de boeien geslagen en naar het bureau in Nijmegen gebracht, waar hij werd ingesloten voor onderzoek. Een motoragent heeft de omgeving nog afgezocht naar de twee andere die erop een scooter vandoor gingen maar zonder resultaat. Het drietal bleek afkomstig te zijn uit Nijmegen en Wijchen. De politie heeft de scooter waar de aangehoudene persoon op reed in beslag genomen.

Meer berichten