Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Vertelfestival rond De Duivelsberg trekt de nodige luisteraars

Algemeen

Foto: Remco Wildeman

BERG EN DAL – Verhaal verteller(ster)s zijn afgelopen zaterdag en zondag aan hun trekken gekomen rondom pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg in Berg en Dal.

Het was de vijfde editie dat de verhaalverteller(ster)s veel luisteraars hebben weten te boeien van groot tot klein. Bij het pannenkoekenrestaurant waren twee tenten met de nodige stoelen verrezen waarin de verhaalverteller(ster)s ongestoord hun verhalen konden vertellen. Daarnaast stonden in het bos bij De Duivelsberg nog vier kleinere tentjes waar de vertelwandeling 'Ommetje met Marike' in etappes werd verteld door de leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen.

In totaal hebben de vertellers honderden bezoekers door de fantasiewereld geleid en met succes. Uitbater van pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg de heer Van De Bent zocht jaren geleden een evenement dat bij zijn restaurant midden in het bos paste. Hij kwam op het idee een Vertelfestival te gaan organiseren en nu blijkt dat het een schot in de roos is geweest. Al voor het vijfde jaar komen er in dat weekend honderden mensen op af. 'Dit is echt een evenement wat bij een pannenkoekenrestaurant midden in het bos hoort, geen harde muziek maar een spannend verhaal", aldus Van de Bent, "en daarna een lekkere pannenkoek."

Uitgelicht

Digitale krant