Post op dag 1
Post op dag 1 Foto: Scouting 4daagsekamp

32e Scouting 4daagsekamp Nijmegen

Algemeen

Foto: Scouting 4daagsekamp

REGIO - Voor het 32e jaar wordt het Scouting 4daagsekamp in Nijmegen georganiseerd. Op de terreinen van Keizer Karel en Paul Krüger aan de Sophiaweg in Nijmegen kamperen zo’n 150 lopers en medewerkers. De lopers worden ondersteund met maaltijden, voetverzorging, massage, wekdienst en ontspanning op ons terrein.

Elke wandeldag staan we met zes posten langs de route. De Laros (transportserviceclub van Scouting Nederland) helpt met het vervoer van de posten. De medische ehbo-stam verzorgt op de vaste plekken de ondersteuning voor lopers. Er zijn ook externe lopers die van deze ondersteuning gebruik maken. "Zij hebben een verzorgingskaart bij ons geregeld. En heeft een andere loper hulp nodig, dan wordt dat gewoon gedaan."                                                                                                                        

Elk jaar is het vooruitkijken naar dit kamp. Vele lopers en medewerkers komen al jaren. Lopers kunnen medewerker worden en omgekeerd. Er zijn scouts uit Nederland, maar ook uit Engeland, Duitsland, België, Denemarken en Zweden. Want de Nijmeegse Vierdaagse is een grote magneet voor velen. Het wandelevenement zorgt voor hechte vriendschappen als ook voor huwelijken. Eenmaal besmet met dit kampvirus maakt dat velen terugkomen. "Alleen lopen kan, wil je aansluiten bij anderen van ons kamp? Zo geregeld. Markant is onze wandelaar met de grote Mexicaanse hoed. Hij gaat altijd met elke burgemeester op de foto."

En na het wandelen is het aanschuiven aan het buffet van catering Le Bateau, kun je je voeten laten verzorgen, je lijf laten masseren en lekker met anderen op het kamp ontspannen. Geïnspireerd? Kijk op www.vierdaagsekamp.nl.

Uitgelicht

Digitale krant