Logo gemeentenieuwsonline.nl
Groepsfoto geslaagde leerlingen (foto: Hein van Deursen)
Groepsfoto geslaagde leerlingen (foto: Hein van Deursen)

Uitreiking diploma JEUGD EERSTE HULP

Foto: Hein van Deursen

MILLINGEN - Vanaf februari 2018 is in overleg met de directie van de basisschool Sint-Martinus de ehbo-vereniging Millingen aan de Rijn/ Kekerdom gestart met het wekelijks verzorgen van ehbo-lessen voor leerlingen van de hoogste groepen, namelijk groepen 7 en 8. In totaal hadden 32 leerlingen zich hiervoor opgegeven.


Na schooltijd werd in het schoolgebouw aan de Chopinstraat, afwisselend door Martien Seegers, Diny Meeuwissen, Jos Driessen, Carl Spann, Frits Vermeulen, Henk Jeuriëns en Alex Janssen, vrijwilligers en leden van de ehbo-vereniging, in boeiende lessen uitleg en demonstratie gegeven over wonden, bewustzijn, ademhaling, temperatuur, kneuzingen, kortom Eerste Hulp, maar ook over reanimatie en AED. De leerlingen hebben succesvol de cursus gevolgd, op dinsdag 26 juni en woensdag 27 juni theoretisch en praktisch examen jeugd-ehbo gedaan.

Vrijdagmorgen 29 juni werden aan 31 aanwezige geslaagde leerlingen en hun docenten in de aula van de basisschool in Millingen aan de Rijn het diploma Jeugd Eerste Hulp uitgereikt door de ehbo-instructeur en voorzitter van de plaatselijke ehbo-vereniging, Alex Janssen. De leerlingen ontvingen ook nog een extraatje, een ehbo-verbandpakket..

De ehbo-vereniging Millingen aan de Rijn / Kekerdom bedankt de directie van basisschool Sint-Martinus en ouders van de leerlingen voor de medewerking, het vertrouwen en hopen op een goed vervolg.

Meer berichten