Logo gemeentenieuwsonline.nl

Cursus voor naastbetrokkenen van mensen met een depressie of psychose

REGIO - Dit najaar organiseert Indigo Gelderland in Nijmegen de cursussen 'Omgaan met psychose' en 'Omgaan met depressie' voor familieleden en naastbetrokkenen uit gemeente Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Nijmegen en Wijchen.

Op donderdag 13 september van 16.00-18.00 uur start de cursus 'Omgaan met Psychose'. Deze cursus is bedoeld voor familieleden en naasten van mensen met een psychose.

Op dinsdag 25 september van 16.00-18.00 uur start de cursus 'Omgaan met depressie'. Deze cursus is bedoeld voor familieleden en naasten van mensen met een depressie.

In de cursussen leer je over het ziektebeeld en vooral hoe je omgaat met iemand met de psychische aandoening. De cursussen werden door eerdere deelnemers als positief en helpend ervaren. Zij geven aan dat de ervaren belasting als gevolg van de psychische ziekte is verminderd.

Olga: "In het begin zag ik er tegenop om met vreemden te praten, maar ik heb vooral steun gehad aan het contact met lotgenoten en veel tips gekregen hoe ermee om te gaan".
Theo:''Een psychose echt begrijpen, is denk ik niet mogelijk. Op de cursus heb ik wel geleerd hoe je beter omgaat met iemand die het heeft en hoe ik er zelf niet onderdoor ga".

De cursussen bestaat uit acht bijeenkomsten en aangeboden door Indigo. Voorafgaand vinden er kennismakingsgesprekken plaats. Aanmelding, informatie en opgave Indigo info@indigogelderland.nl of 026 3124483.

Meer berichten