Logo gemeentenieuwsonline.nl

Tot rust komen bij pianomuziek door topmusici

GROESBEEK - Het Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival komt er weer aan. Op vrijdag 27 en zaterdag 28 juli vinden er pianorecitals plaats in de Historische Kerk aan de Groesbeek, Kerkstraat 18 in Groesbeek. Op maandag 30 en dinsdag 31 juli vinden deze pianorecitals plaats in de kerk 'Het Goddelijk Hart van Jezus' in De Horst, Ketelstraat 1.

Er wordt op topniveau gemusiceerd. Vaak zijn het pianisten die op het punt van doorbreken staan. Op 27 juli speelt Anna Karáesonyi uit Duitsland, op 28 juli Nicolaas Absalom uit Groot-Brittannië, op 30 juli Nicole Rudi uit Duitsland en op 31 juli Yaoxin Chen uit China. Anna Karáesonyi uit Duitsland met werken van J. Haydn, Fr. Schubert, R. Schumann, Fr. Chopin en B. Bartók. Nicolaas Absalom uit Groot-Brittannië met werken van J.S. Bach, R. Schumann, C. Debussy en S. Prokofiev. Nicole Rudi uit Duitsland met werken van J. Haydn, J. Brahms, Fr. Chopin en L. Janácek.Yaoxin Chen uit China met werken van D. Scarlatti, Fr. Chopin, R. Schumann en J. Haydn.

De concerten beginnen steeds om 20.00 uur. De concerten duren een uur en zowel ervoor als erna wordt er koffie en thee geschonken voor één euro. Tevens zal er dit keer aandacht zijn voor de architectuur, de kunst en de schilderingen in de kerken. Beide kerken bezitten een fenomenale akoestiek. Er wordt geen entreegeld geheven, wel een vrijwillige bijdrage gevraagd. Dit alles is mogelijk door de welwillende medewerking van de gemeente Berg en Dal.

Meer berichten