Afbeelding

Jelle Bouma loopt voor stichting 12q

Algemeen

NIJMEGEN - Elk jaar probeert Jelle Bouma wel een mooi evenement uit te kiezen en een goed doel om daaraan te koppelen. Een speciaal plekje in zijn hart heeft hij voor stichting 12q (www.stichting12q.com).

Vorig jaar heeft hij meegedaan met de Ironman 70.3 in Edinburgh en komende zomer wandelt hij 200 km (Nijmeegse vierdaagse) voor stichting 12q. Zelf weet hij hoe het voelt om niet (meer) te kunnen lopen en fysiek beperkt te zijn. Hij heeft het geluk gehad door revalidatie daar weer overheen te zijn gekomen. Maar niet iedereen heeft dat geluk. Sommigen hebben zelfs een zo weinig voorkomende afwijking, dat er niet eens onderzoek naar gedaan wordt.

Stichting 12q is opgericht om onderzoek mogelijk te maken voor onderzoek naar een afwijking op chromosoom 12. Het zou toch fantastisch zijn dat wanneer een vrouw zwanger is van een kindje met een chromosoom 12 afwijking, er een behandelplan klaarligt zoals bij het Downsyndroom! Wil jij ook een steentje bijdragen? klik dan op de volgende link en maak een paar (of meer?) euro over: https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/jelle-bouma/325f99e8-0615-486f-8f3c-a91c812b92f1.

Uitgelicht

Digitale krant