Logo gemeentenieuwsonline.nl

Kunstexpositie

Foto: Peter Hendriks

UBBERGEN - Zondag 5 augustus opende beeldend kunstenaar Jan Sikon samen met een aantal collega's een expositie in Notre Dame des Anges rond het thema 'togetherness'.

Interactie, spel (ruimte) en persoonlijke ervaring zijn hierbij cruciale ingrediënten. Deelnemende vrienden en collega's brengen zichzelf en een favoriet werk mee, wat alles mag zijn: poëzie, beelden, fotografie, video, muziek, of theater. Daarnaast krijgen de deelnemers de ruimte om op hun eigen manier een nieuw werk te maken.

Tijdens de opening kon je deelgenoot worden van een poppentheaterstuk 'Maaltijd' waarbij Corina Frans, Miriam van de Moosdijk, Esther Linneman, Zaou Vaughall en Jan Sikon je meenamen in hun creatieve proces op zoek naar de 'heilige graal'. Gedurende de expositie zal er onder meer aandacht worden besteed aan een twintigtal schilderijen van de uitgeprocedeerde asielzoeker Djos, van wie sinds zijn terugkeer naar Congo geen spoor meer te bekennen is.

De expositie is de hele maand augustus ieder weekend van 13 tot 17 uur geopend en bevindt zich in de kapel van de Refter aan de Rijksstraatweg 37 in Ubbergen.

Meer berichten