Afbeelding

Derde editie van de 3 Oever Open Atelier Route in de Gelderse Poort

Algemeen

REGIO - In het derde weekend van september vindt het jaarlijkse 3 Oever Festival plaats in de Gelderse Poort. Een belangrijk onderdeel van het festival is de 3 Oever Open Atelier Route. Ruim vijftig kunstenaars exposeren speciaal voor dit festival in hun eigen atelier of op een andere locatie in het grote festivalgebied.

'Het is heel mooi dat de route groeit', vindt de organisatie, 'Tijdens zo'n festival kunnen bezoekers en bewoners van de Gelderse Poort op een laagdrempelige manier kennis maken met kunst.' Veel expositieplekken worden feestelijk aangekleed met muzikale optredens.

'Een kijkje in het atelier van een kunstenaar geeft een completer beeld dan alleen een kunstwerk aanschouwen,' zegt een van de kunstenaars, 'In het atelier is het maakproces, of de weg ernaar toe te zien. Het geeft je een blik in de werkplaats van de kunstenaar. Zoiets zie je niet zo veel.'

Bijzonder is ook dat er voor het 3 Oever festival routes worden uitgezet, zodat de bezoeker door het prachtige natuurgebied van de Gelderse Poort van atelier naar atelier kan fietsen of wandelen. Uiteraard zijn de meeste locaties ook met de auto bereikbaar.

Meer informatie over de 3 Oever Open Atelier Route en over het 3 Oever Festival staat op de website https://www.3oeverfestival.nl/nl.

Uitgelicht

Digitale krant