Afbeelding

Tango bracht The Willems en Bertha Hendricks bij elkaar

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – The Willems (85) en Bertha Hendricks (82) weten het nog te herinneren als de dag van vandaag. Het is 65 jaar geleden dat The Bertha kwam halen voor een tango in zaal DOS (gezusters Kersten) aan De Stekkenberg in Groesbeek tijdens een carnavalsavond.

The had Bertha al langer in het oog en zag zijn kans schoon. Bertha was in de zevende hemel dat The haar kwam halen en vanaf die tijd zijn The en Bertha onafscheidelijk. Na vijf jaar verkering te hebben gehad is het stel op 9 augustus 1958 getrouwd en gingen vervolgens vier jaar inwonen bij de ouders van The aan de Nieuweweg in Groesbeek en wonen nu al 56 jaar in de woning aan de Goudenregenstraat in Groesbeek (Breedeweg).

The heeft 24 jaar gewerkt bij schoenfabriek Wellen & Co in Nijmegen en ging later bij Smits – Neuchatel het asfalt in tot aan zijn pensionering. Bertha heeft bij de zijdespinfabriek Nijma in Nijmegen gewerkt en later bij Phillips tot hun trouwdag. Want bij Philips moesten toentertijd dames weg als ze gingen trouwen, iets waar ze vandaag de dag niet meer mee hoeven aan te komen.

Het paar kreeg een dochter en een zoon en hebben vier kleinkinderen en één achterkleinkind. De hobby's van The waren tuinieren en vroeger jeugdleider bij De Groesbeekse Boys, terwijl Bertha van breien, kaarten maken en niet te vergeten tekenen hield. Samen hadden ze één hobby: wandelen en fietsen, waarmee ze er duizenden kilometers hebben opzitten. Ook zijn The en Bertha menigmaal op vakantie in het buitenland geweest, waarbij Oostenrijk hun favoriete land was.

"Wij hebben samen van het leven genoten", laten ze eensgezind weten, "alleen jammer dat de benen ons in de steek beginnen te laten, maar de rest werkt nog perfect", lachen ze. Naast die van loco-burgemeester Annelies Visser die het diamanten paar een fraai bloemstuk en een ingelijste huwelijksacte van 9 augustus 1958 kwam overhandigen, waren er schriftelijke felicitaties van Koning Willem Alexander en commissaris van de Koning in Gelderland Clemens Cornielje. Het diamanten huwelijksfeest zal in familiekring worden gevierd.

Uitgelicht

Digitale krant