Wandelgroepen 55 plus van start

Algemeen

GROESBEEK - Al sinds 1999 gaat iedere veertien dagen in de oneven weken, op zowel woensdag als donderdag een groep wandelaars enthousiast een route wandelen van circa tien kilometer.

De wandelingen gaan door het buitengebied en door de bossen in of in de directe omgeving van Groesbeek over goed begaanbare paden. De deelnemers beschikken over een map met daarin omschrijvingen van circa veertig wandelingen, die zeer afwisselend zijn. Er wordt gewandeld zonder wandelstokken en honden, goede wandelschoenen zijn aan te raden. Ook is een goed humeur vereist, zodat onderweg gezellig gebabbeld kan worden.

Het verzamelpunt is altijd op het parkeerterreintje in de Albert Schweitzerstraat nabij de Mooksebaan. Van daaruit vertrekken we om precies 9.00 uur of direct met de wandeling, of we gaan eerst met auto’s naar een ander startpunt. Na ongeveer vijf kilometer wordt een rust gehouden voor een kopje koffie of dergelijke in een restaurant, gemeenschapshuis of kantine van een sportvereniging. Rond 12.00 uur uur zijn we gewoonlijk weer terug bij het startpunt. Deelnemen kunnen diegenen die 55 jaar of ouder zijn, in Groesbeek wonen en redelijk kunnen wandelen, ook in heuvelachtig gebied. We starten weer op 29 en 30 augustus. Bij de donderdaggroep zijn nu enkele plaatsen vrijgekomen. Is het iets voor u, dan kunt u contact opnemen met de coördinator Paul van den Boogaard, Helfrichstraat 33, Groesbeek; telefoon 024 3973375.

Uitgelicht

Digitale krant