Afbeelding

Via Romana Festival in Orientalis

Algemeen

Foto: Raoel van Meel

HEILIG LANDSTICHTING – Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus wordt er in Museumpark Orientalis een Via Romeins Festival gehouden onder het motto 'Een Romeins Dagje Uit'.

Op beide dagen kan men zien hoe er gevochten werd terwijl de soldaten marcheren door de straten maar laten naast het soldaat zijn ook hun eigen beroepen zien. En op beide dagen vindt er om 15.00 uur een spectaculaire interactieve demonstratie plaats .
Voorin het museum zijn roofvogels te zien, van dwerguiltjes tot de Siberische oehoe. Ook daar laten ambachtslieden hun vakmanschap zien zoals worsten roken volgens een eeuwenoud recept van kruiden en specerijen, het vlechten van manden en het slaan van touwen en nog veel meer. Voor de kinderen komt Bomba de Romeinen (straattheater) om zijn spannende verhalen te vertellen en iedereen mag mee knutselen aan zijn uitvindingen.
Voor de bezoekers staan op deze dagen een Romeinse proeverij en een Romeins biertje op het menu terwijl voor de kinderen een Romeinse pannenkoek met een Romeins sapje te verkrijgen zijn in de Romeinse herberg op het museumpark.

Uitgelicht

Digitale krant