Logo gemeentenieuwsonline.nl
Jachtslot de Mookerheide. (Foto: Bob Luijks/Natuurportret)
Jachtslot de Mookerheide. (Foto: Bob Luijks/Natuurportret)

Met Natuurmomenten langs de mooiste plekjes van Noord-Limburg

REGIO - Op donderdag 27 september organiseert Natuurmonumenten een afwisselende busexcursie langs vier bijzondere plekken in Noord-Limburg: De Diepen, Sint Jansberg, Mookerheide en jachtslot Mookerheide. Via drie korte wandelingen krijgt men een inkijkje in de natuur, de cultuurhistorie en de activiteiten van Natuurmonumenten in dit mooie gebied.

De dag start met bij De Diepen. Hier wordt een nieuw natuurgebied ingericht naar voorbeeld van de situatie van zo’n 100 jaar geleden. Na de ontvangst met koffie, thee en vlaai stapt u in de bus voor drie korte wandelingen op drie verschillende plaatsen. Vervoer tussen de locaties gaat eveneens per bus. De wandelingen zijn vlak en in principe voor alle leeftijden eenvoudig te lopen. Voor rolstoelen zijn de routes niet geschikt.

Dagprogramma

09.30 uur Ontvangst met koffie en vlaai bij Eethuis de Diepen.
10.00 uur Busrit en wandeling Sint Jansberg
11.30 uur Busrit en wandeling Mookerheide
13.00 uur Lunch bij Jachtslot, bezoek tuinen en jachtslot
15.30 uur Afsluiting met koffie en wat lekkers
16.00 uur Busrit terug naar startpunt
16.30 uur Einde excursie

De excursie begint om 09.30 uur op eethuis De Diepen, Zwarteweg 60 in Milsbeek. Graag een kwartier van tevoren aanwezig. De dagtocht duurt tot 16.30 uur. Wilt u ook mee? Meldt u dan aan via www.natuurmonumenten.nl/mookerheide, doorklikken naar activiteiten. Deelname kost 30 euro per persoon. Niet-leden betalen 35 euro per persoon. Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!

Meer berichten