Logo gemeentenieuwsonline.nl
Mookerheide. (Foto: Peter Pouwels)
Mookerheide. (Foto: Peter Pouwels) (Foto: Peter Pouwels)

Natuurwandeling Mookerheide

REGIO - Zondag 23 september houdt Landschapsbeheer Groesbeek een publieksexcursie op de Mookerheide. Ditmaal een carrouselwandeling waarbij groepen langs een uitgezette route lopen en op bepaalde posten uitleg krijgen van een natuurgids.

Er kan gestart worden tussen 13.00 en 14.00 uur en de wandeling duurt zo’n twee uur. Het start- én eindpunt is aan de P-plaats van Natuurmonumenten aan de Hendrik van Nassaulaan in de gemeente Mook. Te bereiken via de Bracamonteweg en dan rechts de onverharde Papenbergseweg inrijden en de borden P-plaats volgen.

De wandeling loopt afwisselend over de heide en door een stuk bos op de stuwwal. Op de Mookerheide – dat op 60 meter hoogte ligt - heb je een fantastisch uitzicht over de wijde omgeving het Maasdal in. Door het relatief warme micro-klimaat is de heide een belangrijk leefgebied voor reptielen zoals zandhagedis en gladde slang, maar ook voor veel insecten als de zandbijen, kevers, mieren, spinnen, et cetera. Verder staan we stil bij de grote en kleine grazers voor wie dit gebied hun thuis is, zoals de schapen en de Schotse hooglanders, én bespreken we en aantal bekende en minder bekende bosbomen. Naast planten zijn bomen namelijk van immens belang als voedsel (schors, blad, vruchten), maar ook als schuilplaats, nestplaats en om water vast te houden. Kortom, een diverse wandeling. Denk aan stevige schoenen, het terrein daar behoorlijk steil en wanneer het geregend heeft ook glad. Meer informatie wordt gegeven door Peter Pouwels 024 3974266.

Meer berichten