Alena Sojer (l) en Vera Hiltbrunner
Alena Sojer (l) en Vera Hiltbrunner

Kamermuziekconcert kerk Mook

Algemeen

MOOK - Op zondag 23 september om 20:00 uur treden in de kerk van Mook Vera Hiltbrunner, sopraan en Alena Sojer, piano.

Vera is afkomstig uit Zwitserland en Alena uit Oostenrijk. Vera heeft afgelopen jaren onder meer deel uitgemaakt van het Nederlandse operagezelschap Opera2day, heeft de rol van Adele gespeeld in Die Fledermaus van Johan Strauss, en die van Anne Frank in de mini-opera ‘Het dagboek van Anne Frank’ op het Edinburgh Fringe Festival. Ze treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland

Vera en Alena brengen onder de titel ‘Femmes en Fables’, een programma over de rol van vrouwen in sprookje. Ze doen dit aan de hand van mooie melodieën en verhalen van de Franse componisten Erik Satie en Isabelle Aboulker. Daarbij worden vier beroemde fabels van La Fontaine overgezet naar onze tijd en tonen ze daarmee de betekenis van deze dierenverhalen in de tijd waarin we nu leven. De muziek van Aboulker vertelt vrouwonvriendelijke grappen en sprookjes uit de niet-altijd-zo-goede oude tijd, het aan het publiek overlatend de moraal uit het verhaal op te maken. Het belooft een prachtig concert te worden.

Meer informatie staat op www.kamermuziekmookenmiddelaar.nl. Kaartjes inclusief consumptie in de pauze kosten online 17 euro, in de kerk 18 euro. Online is ook een zevenconcertenkaart beschikbaar voor 90 euro.

Uitgelicht

Digitale krant