(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Ruim duizend bezoekers op bevrijdingsfestival en kindervrijmarkt bij Bevrijdingsmuseum

Algemeen

GROESBEEK – Het Nationaal Bevrijdingsmuseum heeft zondag over belangstelling voor het bevrijdingsfestival en de kindervrijmarkt niet te klagen gehad. Ruim 1000 bezoekers zijn de entree gepasseerd waaronder zo'n 250 jongeren onder de zeventien, die gratis entree hadden.

Het weer heeft bij het grote aantal bezoekers ongetwijfeld een rol gespeeld en ook het programma dat geboden werd mocht er zijn. De bezoekers konden op het terras genieten van de komische The Cowpokes en niet te vergeten de Delta Swing Band. Ze kregen diverse malen de handen op elkaar.

Op de kindervrijmarkt werden talloze spullen van eigenaar verwisseld om zo de spaarpotten van menige kinderen te spekken. Zo stond de 9-jarige Sven Arens uit met haar trompet geld bij elkaar te spelen voor de arme dieren op straat. Ook de hoepelworkshop van La Hope had de nodige belangstelling en mening kind liet zich schminken. De Exodus Evacuatiegroep beeldde op een fantastische wijze de evacuatie uit in 1944-1945. Ook de militaire modelvoertuigen -die radiografisch bestuurbaar waren- hadden over belangstelling niet te klagen. De tanks, vrachtwagen en overige legervoertuigen kwamen de bezoekers tegemoet. Daarnaast stonder er op het terrein bij het museum diverse legeroldtimers opgesteld. De Grateful Generation Tours hielden ieder half uur een rit van dertig minuten langs de slagvelden, zij gingen vanaf 10.30 uur al op pad tot 16.30 uur. Tijdens het festival deden ook de deelnemers van de van de Euregio Vrijheidswandeling het museum aan.

(Foto: Joop Verstraaten)

Uitgelicht

Digitale krant