De Treffers geeft voorsprong in Amsterdam weg

AMSTERDAM – Het is De Treffers niet gelukt om met 1 of 3 punten huiswaarts te keren vanuit Amsterdam. Tegen AFC werd het na een 0-1 ruststand 4-1 voor de thuisploeg.

De vier AFC-doelpunten vielen in een tijdsbestek van 12 minuten. De Treffers startte sterk en had het eerste half uur al op voorsprong moeten komen en kwam tot tweemaal toe vrij voor de keeper, maar die wist beide malen te redden. Even later bereikte Sjoerd Ars Coen Maertsdorf die De Treffers naar een verdiende 0- 1 schoot.

De tweede helft werd door AFC furieus begonnen, echter in de 57ste minuut had De Treffers op een 0-2 voorsprong moeten komen. Sjoerd Ars werd diep weggestuurd door Aleksander Jankovic, maar zag zijn inzet door de paal gekeerd worden. Het laatste half uur was zonder enige twijfel voor AFC. De keeper van De Treffers kon in de 62ste minuut een inzet van Jonathan Richard tot corner verwerken en zag vier minuten later de lat redding brengen. Amper 1 minuut later lag de bal wel achter Niels Kornelis 1-1.

In de 70ste minuut werd het 2-1 door balverlies van Jankovic en Derre Kwee wist de bal boven Niels Kornelis onder de lat te werken. AFC zorgde er vervolgens voor dat De Treffers niet meer aan de bak kwam en ging vrolijk verder waar het mee bezig was: scoren. Een kwartier voor tijd maakte Ignacio zijn tweede van de middag 3-1 en Belarbi maakte er zelfs in de 78ste minuut 4-1 van.

Een helft lang had De Treffers de wedstrijd onder controle in Amsterdam. Helaas werd de 0-2 niet gemaakt waardoor AFC alsnog in de wedstrijd kwam en de rood-zwarten gedesillusioneerd achter liet. Zaterdagavond om 18.00 uur speelt De Treffers de uitwedstrijd tegen Jong Almere City.