(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Pompoenplukdag trekt veel bezoekers bij Groentehof Poelen Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Ook dit jaar heeft de pompoenplukdag bij Groentehof Poelen aan de Derdebaan in Groesbeek veel bezoekers getrokken, waaronder veel jeugd.

De jeugd ging veelal met laarzen aan en klaarstaande plukemmertjes het pompoenenveld in om in het veld te struinen tussen de pompoenplanten om zoveel mogelijk pompoenen te gaan plukken. Tijdens het plukken genoten veel ouders van het riante terras 'Het balkon' met een uitzicht over heel Groesbeek en konden ondertussen hun kroost in de gaten houden. Zo trots als een pauw kwamen de jeugdige zoekers terug met de in hun ogen de allermooiste pompoenen en kalebassen en kregen vervolgens een echt pompoenenplukkersdiploma.

Naast deze activiteit waar zaterdag 15 en zondag 16 september honderden belangstellenden op af waren gekomen was er ook nog een pompoenenspeurtocht, een ware pompoenentunnel en een kidsplein met diverse activiteiten die veelal te maken hadden met pompoenen en kalebassen. Ook de pompoen- en kalebassenmarkt trok zoals gewoonlijk veel belangstellenden van niet alleen uit de regio, maar ook van ver daarbuiten. Honderden pompoenen en kalebassen zijn het weekend verwisseld van eigenaar en sieren binnenkort menige tuin en terras op of er wordt van de eetbare pompoenen diverse gerechten gemaakt, zoals soep.

Bij Groentehof Poelen zijn in de weekenden van 13 en 14 oktober, 20 en 21 oktober en 27 en 28 oktober (van 10.00 tot 17.00 uur) de Halloween Pompoendagen. Dan zijn er workshops en activiteiten voor jong en oud.

Uitgelicht

Digitale krant