Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Marcel Vink)
(foto: Marcel Vink) (Foto: Marcel Vink)

Woning onbewoonbaar door brand

GROESBEEK – Maandagavond werd door een fietser ontdekt dat er vlammen uit een schoorsteen kwamen bij een woning aan de Hobbemaweg in Groesbeek. De bewoners werden gewaarschuwd waarna de hulpinstanties werden gealarmeerd. De bewoners hebben uit voorzorg de woning verlaten.

De schoorsteenbrand was zo hevig dat die binnen de kortste tijd uitmondde in een uitslaande brand. De vlammen sloegen op een gegeven moment meters hoog uit het houten dak aan de achterzijde van de woning. De Brandweer van Groesbeek en Ubbergen heeft de brand met twee tankautospuiten, een hoogwerker en 15 brandweerlieden bestreden. Een van de naastgelegen woningen liep door de brand water- en rookschade op. De schoorsteenbrand is vermoedelijk ontstaan door een oververhitte houtkachel die het dakbeschot in brand heeft gezet.

Salvage heeft de woning onbewoonbaar verklaard, alsmede de naastgelegen woning en is direct aan de slag gegaan om vervolgschade te voorkomen. De bewoners alsmede de buren zijn in een hotel ondergebracht. Loco-burgemeester Annelies Visser is ter plaatse geweest om de slachtoffers een hart onder de riem te steken. De brand heeft veel bekijks getrokken.

Meer berichten