DVSG ontmoet koploper Overasseltse Boys

GROESBEEK - Vandaag speelt DVSG tegen koploper Overasseltse Boys. DVSG wordt meteen gedwongen tot verdedigen. Overasseltse Boys speelt met veel energie en heeft veel fysiek sterke spelers.

Pas na een half uur komt DVSG een paar keer gevaarlijk voor het doel van Overasseltse Boys. De wedstrijd gaat nu gelijk op en met een 0-0 ruststand is DVSG niet ontevreden.

Na rust krijgt Overasseltse Boys na drie minuten een penalty en scoort hieruit de 0-1. DVSG moet nu beginnen aan een inhaalrace en dat wordt ook daadwerkelijk gedaan. Er worden legio kansen gecreëerd, maar telkens net geen doelpunt doordat de bal net te zacht, de keeper goed redt, net naast geschoten wordt...

Het gaat er langzamerhand naar uitzien dat DVSG goed speelt, kansen creëert maar niet scoort en zo de wedstrijd verliest. In de 60e min wordt Luuk Rikken gewisseld voor Tijmen Heus en wordt er nu vol op de aanval gespeeld. Overasseltse Boys wordt gedwongen tot verdedigen met soms een uitbraak via een lange bal van achteruit. Als Tijs de Jong in de 85e min rood krijgt, lijkt het een onhaalbare missie om nog de gelijkmaker te scoren. Toch valt de gelijkmaker nog in de 89e min. Vanuit een inworp belandt de bal in het 16-metergebied. Na wat heen en weer getik belandt de bal voor de voeten van Niek Derksen die van dichtbij de 1-1 inschiet. In de laatste minuten gebeurt er niet veel meer en DVSG verdient terecht een punt tegen Overasseltse Boys. Een opsteker voor de wedstrijd van volgende week uit tegen VVLK.