Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

'ZZG en Oosterpoort zorgen ervoor dat hoogbejaarden geïsoleerd raken'

GROESBEEK – De bewoners van het appartementencomplex aan de Rembrandtweg zijn boos, erg boos zelfs. Op 3 september kregen zij een brief van Oosterpoort met de volgende inhoud:


"Beste bewoners, Regelmatig vragen bewoners van de Rembrandtweg ons om sleutels die toegang geven tot de zij ingang van De Meent. Het is echter niet de bedoeling dat bewoners die ingang tot het gebouw van De Meent gebruiken.
Bezoek via hoofdentree. Die entree is uitsluitend bestemd voor medewerkers van ZZG. Binnenkort wordt het slot van deze ZZG vleugel vervangen en is het niet meer mogelijk om deze ingang te gebruiken. Wilt u een bezoek brengen aan De Meent of het Trefpunt in De Meent dan moet u via de hoofdentree naar binnen."

Deze brief heeft kwaad bloed gezet bij een aantal bewoners van de Rembrandtweg, die nu niet meer naar De Meent kunnen voor het bezoeken van de activiteiten in 't Trefpunt, het bezoeken van de kapel en voor de sociale contacten.
De reacties zijn overduidelijk. Door Janssen – Van de Logt (89): "Het lijkt nergens op, ik heb al 13 jaar die sleutel en die pakken ze ons nu af. Door deze maatregel kom ik nergens meer. Ik kan met de rollator de berg niet op komen en daarnaast kan ik niet zover lopen. Wij raken de sociale contacten kwijt."
Martha Heijmans (83): "Ook ik heb al 11 jaar de bewuste sleutel om in De Meent te kunnen komen. Ik gebruik de sleutel omdat ik niet naar de hoofdentree van De Meent kan lopen. Het is te ver en met die berg lukt het helemaal niet. Ik gebruik de sleutel om naar de activiteiten in De Meent te gaan, af en toe naar de kapel voor de H.Mis en soms om naar supermarkt Jumbo te gaan."
Marie Groenen (94): "Het is schande", laat Marie achter haar rollator weten. "Al 18 jaar lang maak ik 3 à 4 maal in de week gebruik van deze ingang. Het voornaamste is de sociale contacten in het Trefpunt. Daar vinden regelmatig activiteiten plaats zoals muziekmiddagen, bingo en spelletjes. Als we er niet meer op deze manier in kunnen dan rest ons alleen nog maar om achter de geraniums te gaan zitten."

Meer berichten