Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Start ondersteuningsgroepen voor kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen

NIJMEGEN - Uit recent onderzoek (Trimbos Instituut) blijkt dat er minimaal 600.000 kinderen in Nederland zijn, waarvan minstens één ouder psychische of verslavingsproblemen heeft (KOPP/KVO kinderen). Vermoedelijk ligt het werkelijke aantal nog veel hoger. Deze kinderen/jongeren lopen zelf een groter risico problemen te ontwikkelen.

 

Omdat het thuis niet altijd even makkelijk is, omdat ze soms de taken van hun ouders overnemen, omdat ze piekeren over de situatie, zich schamen, er moeilijk over kunnen praten of zich schuldig voelen. Om te voorkomen dat deze kinderen/jongeren zelf problemen ontwikkelen, zijn er ondersteuningsgroepen.

Indigo organiseert deze groepen in de regio Nijmegen voor kinderen van 8-12 jaar, jongeren van 13-17 jaar en jongvolwassenen van 17-25 jaar. In de groepen is er steun, begrip en herkenning. Je kan ervaringen uitwisselen met leeftijdsgenoten die als geen ander weten hoe het is als er thuis problemen zijn. We praten over wat er thuis aan de hand is, geven uitleg over psychische en verslavingsproblemen en gaan aan de slag met gevoelens, steun vragen en omgaan met moeilijke situaties. De groepen zijn bedoeld voor kinderen/jongeren woonachtig in regio Nijmegen.

 

Informatie en/of aanmelding

In het najaar starten twee groepen in Nijmegen, bij voldoende aanmeldingen. De groep 8-12 jaar start donderdag 25 oktober en de groep 17-25 jaar start op dinsdag 30 oktober. De groep voor jongeren van 13 tot 17 jaar start bij voldoende aanmeldingen waarschijnlijk in het voorjaar van 2019. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met Indigo: 026 3124483 of info@indigogelderland.nl. Of kijk op www.indigo.nl voor meer informatie. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Meer berichten