Muzikale exposé door Jan van Ramshorst betreffende Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Algemeen

GROESBEEK – Op zaterdagavond 3 november is er weer een muzikale exposé door de bekende Jan van Ramshorst. Hij was afgelopen december bij de muzikale uitleg van het Weihnachtsoratorium van Bach (en eerder bij de Mattheus Passion) en nu de muzikale uitleg van de Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, die ruim 50 jaar geleden uitkwam.

Het was een nieuw hoogtepunt in het werk van de toch al legendarische Britse popgroep The Beatles. Het album geldt voor velen nog steeds als het meest invloedrijke aller tijden. Meesterverteller Jan van Ramshorst vertelt erover in een muzikaal exposé. De muziek staat hierbij uiteraard centraal. Maar hij zal ook aandacht besteden aan alles wat bij het ontstaan een rol speelde: de grote artistieke vernieuwingen, oosterse invloeden, de tijdgeest van de roemruchte jaren zestig, de hippie-beweging, het gebruik van psychedelische middelen, enzovoort.

Lucy in the Sky with Diamonds, A Day in the Life… alle komen ze voorbij in een zeer levendige presentatie, geheel voorzien grootbeeldprojecties. En natuurlijk gaat ook de hoes van het album onder de loep met de vele mysterieuze beelden en de boodschappen die erop te vinden zijn. Kortom: een bontgekleurde avond over een groot moment in de popgeschiedenis.

De presentatie is op zaterdag 3 november om 19.30 uur in de Historische Kerk aan de Groesbeek, Kerkstraat 18. De toegang is gratis (na afloop hopen we wel op een royale bijdrage om de kosten te kunnen dekken!), reserveren is wel nodig: www.muziekmonumenten.nl.

Uitgelicht

Digitale krant