(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Brandweer Groesbeek zet hoogwerker in voor redden kat

Algemeen

BEEK – De brandweer van Groesbeek werd dinsdagmiddag gealarmeerd om met een hoogwerker naar de Roerdompstraat in Beek te komen voor een lapjeskat, die hoog in een boom zat.

Vanaf half elf waren al diverse buurtbewoners in actie om te lapjeskat uit haar benarde positie te bevrijden uit een boom in een bosperceel aan de Roerdompstraat, echter zonder resultaat. De kat klom steeds hoger in de boom zodat de inmiddels aanwezige ladders geen uitkomst meer konden bieden om het dier te redden. Daarop werd de hoogwerker van de Groesbeekse Brandweer gealarmeerd. Vanaf de Roerdompstraat kon de brandweer niet in het bosperceel komen, dus moest het gebeuren van het fietspad langs de Rijksweg in Beek. De kat bleek intussen bijna het topje van een boom bereikt te hebben naar schatting zo'n twaalf meter hoog. Toen de redder in de hoogwerker de kat wilde pakken, viel het dier naar onderen en toen ze de grond raakte, zette de kat het op een lopen, vermoedelijk naar huis.

Tijdens de reddingsactie hadden de buurtbewoners al een rieten kattenmand naar de brandweer gegooid om de kat in te doen maar die viel helaas in de sloot. Toen de kat uit de boom gevallen was kwamen twee jongens Robin (12) en Damion (14 ) Liskamp kijken, omdat ze gehoord hadden dat hun zwart-witte-rode lapjeskat daar in een boom zou zitten. De kat bijna twee jaar oud was al vermist sinds maandagavond. De jongens gingen snel huiswaarts om te kijken of hun kat er ook al was. Bij thuiskomst zijn ze met de kat naar een dierenarts gegaan, waar het diertje alsnog overleed -volgens de dierenarts- aan een klaplong.

Uitgelicht

Digitale krant