De Fraps. (foto: Dieter Lenders)
De Fraps. (foto: Dieter Lenders) Foto: Dieter Lenders

Ein halbes Jahrhundert

Algemeen

OOIJ - Op zaterdag 27 oktober staat blaaskapel De Fraps stil bij haar jubileum van het 50-jarig bestaan van de vereniging. In april 1968 is de vereniging opgericht en vanaf dat moment zijn er talloze mooie optredens geweest.

Vooral Böhmische en Tsjechische blaasmuziek worden in Leuth en omstreken, maar ook in Duitsland en Oostenrijk ten gehore gebracht. De Fraps is een hechte club muzikanten die de laatste jaren uit de wijde omtrek naar Leuth komen om te repeteren. Hierdoor waarborgt de club haar kwaliteit en tilt deze naar een hoger plan. De jubileumcommissie is druk bezig geweest om een mooie dag te organiseren.

Het programma van de feestdag ziet er als volgt uit: receptie van 16.00 tot 17.30 uur met muzikale omlijsting van Die Berger Musikanten; van 18.00 tot 18.30 uur treedt het zangduo René en Rob op. Van 18.30 tot 20.30 uur geeft De Fraps het eigen jubileumconcert. Na het concert kan de bezoeker nog gezellig nababbelen met de muzikanten. De feestdag vindt plaats in De Sprong in Ooij. De jubileumcommissie heeft erg haar best gedaan om oud-leden te benaderen voor de receptie, mocht men onverhoopt als oud-lid geen uitnodiging hebben ontvangen, dan vraagt het een bericht te sturen naar 50jaarfraps@defraps.nl. Het concert is voor ieder toegankelijk en de toegang is gratis. Tevens wordt er een loterij gehouden met mooie prijzen die gesponsord worden door de plaatselijke ondernemers.

Uitgelicht

Digitale krant