Kersen in een roze kommetje. (foto: Pieter van Bernebeek)
Kersen in een roze kommetje. (foto: Pieter van Bernebeek) Foto: Pieter van Bernebeek

Realistische schilderijen van Pieter van Bernebeek in Persingen

Algemeen

PERSINGEN - Na eerdere succesvolle exposities in Persingen exposeert Pieter van Bernebeek op 10 en 11 november in het Kerkje van Persingen.

Pieter maakt realistische schilderijen in olieverf. Na een opleiding op de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht heeft hij een 5-jarige tekenopleiding afgerond. Hierna schilderde hij enkele jaren bij de Vlaamse realist Maarten Boffé waar hij zijn techniek in het schilderen met olieverf verder verbeterde. In 2016 won het de publieksprijs 'Oog van Oss' en in 2017 werd hij genomineerd voor het 'schilderij van het jaar 2017'.

Dit jaar werd een schilderij van hem opgenomen in 'Glorious Color', van Poets and Artists Magazine. Vijftig schilderijen van internationale hedendaagse schilders werden hiervoor geselecteerd. Veelal gerenommeerde kunstenaars uit de Verenigde Staten en Pieter is één van de vijf Nederlandse schilders in dit toonaangevende internationale digitale tijdschrift.

In het kerkje in Persingen exposeert Pieter naast stillevens en portretten ook twee 'Groesbeekse' schilderijen waarin hij familieherinneringen heeft vorm gegeven. Beide dagen is er muziek van het Nijmeegse duo Zussie.

Toen en Now van Omroep Berg en Dal heeft aandacht gegeven aan de expositie in Persingen en aan de Groesbeekse schilderijen in het bijzonder. Op http://omroepbergendal.nl/radio/uitzending-gemist is het alsnog beluisteren. U bent welkom op zaterdag 10 en zondag 11 november tussen 11.00 en 17.00 uur om te komen kijken naar de schilderijen van Pieter van Bernebeek in het kerkje in Persingen.

Meer info staat op www.pietervanbernebeek.nl.

Uitgelicht

Digitale krant