(foto: Hans Hoogenbosch)

Groesbeekse Boys blijft winnen

BREEDEWEG - Nadat de eerste competitiewedstrijd verloren ging wist Groesbeekse Boys de overige zes wedstrijden winnend af te sluiten. Afgelopen zondag was nummer drie van de ranglijst SCP het volgende slachtoffer. Door de overwinning heeft het team uit Breedeweg een voorsprong van vijf punten op deze achtervolger opgebouwd.

Groesbeekse Boys kwam na één minuut voetballen op voorsprong door een eigen doelpunt van SCP. Daarvoor had Ruben de Bruin al de mogelijkheid de score te openen. Tien minuten later kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Dit was van korte duur, Dave Kleijnen scoorde 1-2. Het team van trainer Michel Houterman verzuimde daarna verder afstand te nemen. Enkele grote mogelijkheden bleven onbenut. Thom Jochoms lukte het uiteindelijk om vanuit een vrije trap de 1-3 binnen te schieten.

De thee deed Groesbeekse Boys aanvankelijk geen goed. Direct bij aanvang van de tweede helft scoorde SCP 2-4. De geel-zwarte formatie liet zich echter niet van de wijs brengen. Na een uur voetballen bracht Jorn van der Horst de 2-4 stand op het scorebord. Met goed voetbal werden daarna nog diverse kansen gecreëerd. Helaas werd de score niet verder uitgebouwd. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de spanning terug toen SCP opnieuw wist te scoren (3-4). Bijna ging de winst voor Groesbeekse Boys nog verloren maar gelukkig voor de vele meegereisde Boyssupporters wist SCP niet meer te scoren.

Aanstaande zondag is Groesbeekse Boys vrij. Zondag 18 november speelt Groesbeekse Boys de derby tegen SC Millingen. De wedstrijd op sportpark Breedeweg begint om 14.00 uur.