Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Joop Verstraaten

Grote wietkwekerij ontdekt in centrum Groesbeek

GROESBEEK – In een bedrijfsruimte aan de Pannenstraat in Groesbeek is vrijdagmorgen een grote wietplantage ontdekt. De bedrijfsruimte lag achter de voormalige slagerij van Boerman en was zo'n vijfhonderd vierkante meter groot.

John Boerman had een jaar geleden de bedrijfsruimte verhuurd aan een inwoner uit Cuijk en dat zag er allemaal goed uit, liet John desgevraagd weten. Alles leek in orde zoals de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en dergelijke. Vrijdagmorgen was de politie en medewerkers van Liander aanwezig die wilden het pand betreden, maar konden er niet in komen. Vervolgens werd de brandweer van Groesbeek gealarmeerd om de ruimte open te breken. De brandweer kwam met zo'n tien brandweerlieden en ging met motorzagen de zwaargeïsoleerde deur forceren.

Toen de deur het had begeven, gingen de brandweerlieden met gasmaskers naar binnen en werden er opnieuw enkele deuren geforceerd. Toen was het al duidelijk dat er een grote wietkwekerij in het pand aanwezig was. De politie zette vervolgens het terrein met linten af aan De Muldershof waar de ingang van de bedrijfsruimte was. In de bedrijfsruimte werden vervolgens 750 wietplanten aangetroffen alsmede 12.000 stekken. De medewerkers van Liander constateerden dat de stroom illegaal werd afgetapt. Een speciaal bedrijf uit Arnhem heeft vrijdag de gehele wietkwekerij ontmanteld en ter vernietiging afgevoerd. Voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht. John Boerman was danig onder de indruk van het gebeuren. 'Dat dit nu weer bij ons moet gebeuren', liet hij emotioneel weten.

Meer berichten