Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Peter Hendriks

Engelse brengt Adriaan van de Laak en Trudy Janssen bij elkaar

KEKERDOM – Het is nu 69 jaar geleden dat Adriaan van de Laak (96) Trudy Janssen (92) ten dans vroeg in de tent tijdens de Kekerdomse kermis. Het was een Engelse wals, daar is Trudy vast van overtuigd.

Het was volgens Adriaan liefde op het eerste gezicht, hij had nog nooit eerder verkering gehad, terwijl Trudy eerder wel een vriendje had gehad. Het stel heeft liefst vier jaar verkering gehad, maar dat was voor Adriaan een moeilijke tijd. Trudy woonde in Bimmen op een steenworp afstand van de grenspaal met Millingen. Maar als Adriaan naar Trudy wilde, moest hij helemaal met zijn fiets omrijden via Wyler om zo naar Bimmen te gaan. Ondanks dat de commiezen bij ons elke dag melk kwamen halen, verdomden ze om Adriaan doorgang te verlenen. Trudy kan er nog boos over worden, maar Adriaan hield vol.

Na vier jaar is het stel getrouwd en kreeg een woning van de Marchalhulp in Kekerdom. Adriaan had samen met zijn broers Jaap en Frans een speciaal aannemersbedrijf: het maken van ovens voor steenfabrieken in zowel Nederland als Duitsland, België, Zuid-Afrika en zelfs Suriname. Daar heeft Adriaan tot aan zijn pensioen gewerkt. Trudy werkte voor het trouwen thuis op de boerderij in Bimmen en na het trouwen zorgde zij voor de kinderen drie zoons en twee meisjes. Het paar heeft nu acht kleinkinderen. De hobby van Adriaan was wandelen, tuinieren en kaarten, terwijl Trudy zich bezig hield met handwerken, sokken breien (half Leuth loopt in de sokken of gemaakte sokken van Trudy) en ook kaarten en wandelen.

Het stel is samen veel op vakantie geweest. "We hebben de halve wereld gezien", lacht Trudy. Ze wonen al weer twaalf jaar in hun knusse appartement aan het Kerkplein in Kekerdom en hebben het geweldig naar hun zin. Burgemeester Slinkman heeft het Briljante paar een bezoek gebracht dat vergezeld ging van een fraai bloemstuk. Ook Koning Willen Alexander en de waarnemend Commissaris van de Koning in Gelderland hebben het briljante paar schriftelijk gefeliciteerd.

Meer berichten