Zwarte Piet haters spijkeren affiche aan voordeur Civitas Christiana in Heilig Landstichting

Algemeen

HEILIG LANDSTICHTING – In de nacht van 24 op 25 oktober hebben vandalen een affiche geniet op de voordeur van pelgrimshuis casa Nova in Heilig Landstichting waar Civitas Christiana kantoor houdt.

De vandalen – die blijkens foto's met minimaal vijf personen waren, hebben onherkenbaar en bij Nacht und Nebel het terrein van Casa Nova betreden. Dit terrein is 's nachts afgesloten dus moeten de vandalen over het hek geklommen zijn. Bovendien hebben ze bij het vastnieten van de poster de voordeur beschadigd. Daarnaast zijn in de omgeving en op ruiten roze extremistische stickers geplakt die zich onder meer tegen Zwarte Piet en het gezin keren. Ook wordt het doden van ongeboren kinderen door abortus een 'recht' genoemd. Civitas Christiana heeft bij de politie aangifte gedaan van vandalisme.
Hugo Bos, leider van Civitas Christiana staat van het optreden van de vandalen bij Casa Nova niet echt te kijken: "We leven in een klimaat waarin de revolutie steeds wanhopiger wordt. Op steeds meer fronten zie je dat steeds meer mensen het bedrog doorzien. Achter dit zogenoemde activisme gaat gifzwarte haat schuil tegen het gezin. Zij zijn antifa ; anti-familie. Tegen Nederland en de Nederlandse christelijke cultuur", aldus Hugo Bos. Volgens hem is de actie bij Casa Nova een overduidelijke uiting van onverdraagzaamheid. Deze groepen mijden het debat en menen andere mensen de mond te mogen snoeren. Zij zijn hier gemaskerd binnengedrongen, maar tegelijk hebben zij hun masker daarmee afgelegd. Antifa's en Zwarte Piet-haters staan niet voor niets op de terreurlijst, zij zijn een gevaar voor de samenleving. Bos vindt de verruwing van het klimaat niettemin zorgelijk, hij vraagt zich af hoelang de overheid deze cultuurterroristen blijft gedogen?

Uitgelicht

Digitale krant