Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Peter Hendriks

Groesbeekse spoorlijn officieus in gebruik genomen door Nijmeegse Spoorweg Maatschappi

GROESBEEK – Veel mensen hebben zowel donderdagmorgen als donderdagmiddag verbaasd opgekeken toen er een lorrie op de voormalige spoorlijn reed in het centrum van Groesbeek.

De lorrie was gehuurd van Rail Care Spoormachine Verhuur door de Nijmeegse Spoorweg Maatschappij. Het is de eerste promotierit over de oude spoorrails, aldus Maurice Niesten van de NSM. "Donderdagmorgen zijn we eveneens vanuit het centrum van Groesbeek vertrokken naar Kleef, waar we ruim één uur over gedaan hebben. We hebben slechts één opstopping gehad, waardoor we de lorrie even op de banden hebben moeten laten rijden." Donderdagmiddag ging de route naar de Bieseltsebaan en weer terug; de mensen konden zo maar meerijden. "Hier moesten we vanwege de begroeiing enkele malen op de banden gaan rijden. Met deze eerste promotierit willen we laten zien dat de spoorrails er nog ligt. De trein is het groenste middel om van A naar B te gaan", daar is Maurice van overtuigd.

Het streven is om de treinverbinding van Nijmegen naar Kleef via Groesbeek en Kranenburg weer te reactiveren. In maart zijn er Provinciale verkiezingen en dan hoopt de Nijmeegse Spoorweg Maatschappij dat de politiek het nut in zal zien om deze lijnverbinding te reactiveren.

Meer berichten