Afbeelding

Consternatie om stoken snoeiafval in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Vrijdagmorgen is consternatie ontstaan toen een bewoner van de Cranenburgsestraat in Groesbeek snoeiafval aan het stoken was.

De man had zes weken geleden al vergunning aangevraagd en mocht vrijdagmorgen zijn snoeiafval opstoken. Ook had de eigenaar vrijdagmorgen nog de politie gebeld dat hij ging stoken. Desondanks werd hij geconfronteerd met de komst van een motoragent, enkele boa's en een officier van dienst van de brandweer. Even later verscheen er ook nog een brandweerwagen.

De gemoederen liepen hoog op, omdat volgens de eigenaar de buren (kinderdagverblijf) verantwoordelijk waren voor de komst van alle instanties. "Toen wij begonnen met stoken stond de wind goed", liet hij weten en af en toe draaide de wind even en dat was alles. De boa's van de gemeente Berg en Dal constateerden, dat de verbrander niets verkeerd deed, waarna de brandweer zonder wat uit te richten vertrok. Een van de boa's ging vervolgens naar de klager om hen mede te delen dat de buurman zijn snoeiafval gewoon mocht opstoken zoals ook in de vergunning vermeld stond.

Uitgelicht

Digitale krant