Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wat maakt het Inloophuis De Korenbloem speciaal?

GROESBEEK - Wat is eigenlijk een 'inloophuis' als De Korenbloem? Het is een voorziening voor mensen die te kampen hebben (gehad) met een ernstige ziekte als kanker, jong en oud, ook hun partners en naasten.

Op initiatief van het KWF zijn op ruim 75 plaatsen, verspreid over het gehele land, inloophuizen opgezet. Door de overkoepelende organisatie IPSO (Inloophuizen en PSycho-Oncologische centra) is de naam 'inloophuis' gekozen om het laagdrempelige karakter te onderstrepen. Ook De Korenbloem functioneert onder de vlag van IPSO, en door IPSO is de training van de gastheren en gastvrouwen verzorgd. Daarom kun je De Korenbloem niet op één hoop vegen met inloopvoorzieningen in een buurthuis.

De Korenbloem is geen professionele zorginstelling, maar er wordt met getrainde vrijwilligers een belangrijke aanvulling op de reguliere gezondheidszorg geboden. Zo is er aanvullende informatie over de ziekte en over contactadressen te vinden. De gastvrouw/gastheer biedt een luisterend oor, waarbij in alle beslotenheid angsten, en twijfels uitgesproken kunnen worden. Onder de vrijwilligers zijn ook mensen die zelf met een ernstige ziekte te maken hebben (gehad). De Korenbloem is een 'huiskamer', waar een kop koffie of thee klaar staat, en waar je - als je er aan toe bent - met lotgenoten aan activiteiten kunt deelnemen, zoals spellen, creatieve bezigheden, gespreksgroepen, ontspanningsoefeningen, rouwverwerking, of waar maar behoefte aan is.

"Wilt u ons als vrijwilliger of op een andere manier helpen, maak dan een afspraak via info@inloophuisgroesbeek.nl."

Meer berichten