Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Kindcentrum Op De Horst officieel geopend

Algemeen

GROESBEEK-DE HORST – Maandagmorgen heeft de unieke samenwerking met basisschool Op De Horst en Kindercentrum Domino echt gestalte gekregen door Kindcentrum Op De Horst officieel te openen in aanwezigheid van de wethouders Visser en Van de Scheur.

De samenwerking tussen kindercentrum Domino en de scholen van SPOG bestaat al sinds 2007 en is de afgelopen jaren verder ontwikkeld en versterkt. Ook binnen basisschool Op De Horst is sinds enkele jaren de peutergroep gevestigd waardoor voor de peuters de overgang naar de basisschool een stuk minder groot is geworden. De peuters horen er inmiddels echt bij in de school. Ook de schoolkinderen kunnen voor en na schooltijd terecht in de school, waar zij worden opgevangen in een voor hen veilige en bekende omgeving.

Sinds enkele jaren werken de leerkrachten en de pedagogisch medewerkers bovendien samen vanuit één team onder één aansturing door de directeur op de werkvloer. Het gehele team heeft vorig schooljaar gewerkt aan het vormen van een gezamenlijke visie op het kind binnen Op De Horst.
Vanaf maandagmorgen treden de basisschool en de kinderopvang op locatie Op De Horst aan de Plakseweg samen naar buiten als 'Kindcentrum Op De Horst'. Dat betekent vooral dat nu ook aan de buitenkant zichtbaar wordt wat binnen het gebouw en de organisatie al heel normaal is; dat er niet alleen school en kinderopvang is, maar een kindcentrum waar kinderen terecht kunnen vanaf 2,5 tot ongeveer 13 jaar, 52 weken per jaar van 07.30 tot 18.00 uur en waar gewerkt wordt vanuit één team en één visie. Waar alle kinderen samen leren, ontwikkelen, spelen en vooral ervaren.

Uitgelicht

Digitale krant