Kinderen wachten vol spanning op Sint-Maarten met hun lampion. (foto: Henk-Jan Kooij)
Kinderen wachten vol spanning op Sint-Maarten met hun lampion. (foto: Henk-Jan Kooij) Foto: Henk-Jan Kooij

Prachtige lichtjestocht tijdens Sint-Maarten in Beek

Algemeen

BEEK - Op 9 november om 18.00 uur verzamelden zich ruim driehonderd kinderen met hun ouders, oma's, opa’s op het grasveld voor ’t Höfke.

In het donker van de vroege avond liep daar een arme bedelaar in de kou. Gelukkig kwam Sint-Maarten te paard hem te hulp en schonk hem voor het oog van het publiek zijn halve mantel. Vervolgens vertrok een lange slinger van lichtjes voor de jaarlijkse Sint-Maartenoptocht. Wat waren er veel kinderen, en enkelen dansten met hun zelfgemaakte lampionnen vrolijk in het donker!

De ouders en de leerkrachten van De Biezenkamp hadden hard meegewerkt aan de lampionnen en de lantaarns zagen er prachtig uit. Langs de route waren vele Beekse huizen mooi verlicht. Onderweg ging Sint-Maarten te paard voorop en was KNA-galm onafgebroken een muzikale metgezel. De kinderen konden alle liedjes meezingen door de voorbereidingen die op school, de kinderopvang van KION en de peutergroep hadden plaatsgevonden. De optocht kon veilig door de straten dankzij de begeleiding van de verkeersregelaars. En bij aankomst op het schoolplein stond een batterij aan bereidwillige vrijwilligers klaar om alle kleine 'Sintjes-Maarten' te verwarmen met koek en warme chocolademelk die hen door Nico de Witt was geschonken!
De organisatie -Werkgroep Sint-Maarten- bedankte ieder die een bijdrage heeft gedaan: de verkeersregelaars, Nico de Witt voor de chocolademelk en koek, een zware jongen van brouwerij Maallust voor de relatiegeschenken, het Kulturhus voor het lenen van de keuken, Harmonie KNA, Sint Maarten en haar paard Brave en vele anderen.

Uitgelicht

Digitale krant