Groesbeek Glorie wint op vechtlust

Algemeen

GROESBEEK - Groesbeek Glorie speelde op zondag 11 november thuis tegen PSV. PSV bekleedt bij aanvang van de wedstrijd de vierde plek op de ranglijst, Groesbeeks Glorie staat derde. De dames uit Groesbeek hadden nooit eerder tegen PSV gespeeld en wisten daarom niet wat ze konden verwachten.

Al na enkele minuten kwam Groesbeeks Glorie erachter dat de midden-opbouwster en de rechter-opbouwster de spelmaaksters waren van dit team. In het begin van de wedstrijd had Groesbeeks Glorie geen grip op deze speelsters, waardoor PSV makkelijk tot scoren kwam. Aanvallend had Groesbeeks Glorie het moeilijk en bleven veel doelkansen onbenut. Toch wist Groesbeeks Glorie bij te blijven, Alba Folgueiras Gonzalez schoot vlak voor rust koelbloedig de 8-9 binnen. In de rust werd afgesproken de schutters van PSV vast te zetten, zodat zij geen scoringsmogelijkheid meer zouden krijgen. Fleur Boonen bracht Groesbeeks Glorie met twee doeltreffers vlak na rust voor het eerst op een voorsprong van 10-9. Toch kon Groesbeeks Glorie dit niet vasthouden. Verdedigend ging het de tweede helft beter, maar Groesbeeks Glorie miste aanvallend te veel kansen waardoor de wedstrijd spannend bleef. Pas in de slotfase van de wedstrijd kwam Groesbeeks Glorie weer op voorsprong via een doelpunt van Chanou Kersten. Deze voorsprong werd de laatste minuten met man en macht verdedigd. Groesbeeks Glorie won deze wedstrijd op samenwerking en doorzettingsvermogen, eindstand was 17-16 in het voordeel van de dames uit Groesbeek. Hiermee behouden zij de derde plaats. Groesbeeks Glorie speelt de volgende wedstrijd op zaterdag 17 november in Etten-Leur tegen Internos.