(foto: Arrianne Kersten)
(foto: Arrianne Kersten) Foto: Arrianne Kersten

Switch dames verliest van koploper

Algemeen

MILLINGEN - Zaterdag 10 november speelden we thuis tegen koploper Heijendaal D4. In de eerste set gingen we niet goed van start. In de passing was het niet op orde. Desondanks kwamen de set-ups wel aan en konden we scoren.

Vooral Adriënne was lekker op dreef. Daardoor kwamen we toch terug in de set en als eerste op setpunt. Wat er toen gebeurde weet niemand, maar ineens ging het allemaal mis. Er was een spanning voelbaar, er werden foutjes gemaakt en we scoorden we niet meer. Heyendaal won met 24-26.

In de tweede set gingen we in dezelfde samenstelling door, maar de teleurstelling van het verlies van de eerste set was groot. We konden op een of andere manier geen vuist (meer) maken. Koppies gingen hangen, servicedruk nam af, we waren gewoon niet fel genoeg. Met Marise en Margriet in het veld, kregen we iets meer vuur, maar dat mocht niet meer baten. De set werd overduidelijk verloren, 15-25.

In de derde set ging het nog steeds niet zoals zou moeten. We kregen geen grip op de, soms moeilijke, service van Heyendaal en ook hun middenaanval was erg sterk. Daarbij blokten en verdedigden zij ook nog eens heel goed, waardoor scoren voor ons erg lastig was. We deden wat we konden, maar Heyendaal was gewoon beter, 15-25.

De laatste set wilden we nog vlammen. Alles uit de kast om dat ene puntje binnen te halen. We konden mee met het tempo van Heyendaal, scoorden mooie punten, waren alert(er) in de verdediging en serverend sterker dan de vorige sets. Maar helaas konden we dit toch niet omzetten in setwinst, 23-25.

Zaterdag 17 november spelen we om 16.30 uur thuis tegen de nummer 3, Vocasa D4.

Uitgelicht

Digitale krant