Logo gemeentenieuwsonline.nl

Bewoonster overloopt inbrekers in Groesbeek

GROESBEEK-DE HORST – Een bewoonster van een woning aan de Ketelstraat in Groesbeek heeft zaterdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur twee inbrekers overlopen die bezig waren in te breken in haar woning.

De bewoonster hoorde gestommel en ging op onderzoek uit. Bij de achterdeur werd zij geconfronteerd met jonge mannen die bezig waren de achterdeur te forceren. Bij het zien van de bewoonster gingen de inbrekers er vandoor. Volgens de bewoonster hadden de daders een fleesjack en hadden een muts op. De achterdeur van de woning is flink beschadigd. Er is bij de politie aangifte gedaan van poging tot inbraak.

Vorige week is ook ingebroken in een woning terwijl de bewoners op vakantie waren. Buurtbewoners zorgde er iedere avond voor dat de gordijnen dicht gingen en 's-morgens weer open gemaakt werden. Op de avond van thuiskomst van de bewoners hadden de buren om 17.30 uur nog de gordijnen dicht gemaakt. Toen de bewoners om 21.00 uur thuis kwamen, was het hele huis overhoop gehaald en alle kasten doorzocht en zijn de inbrekers er via de achterdeur vandoor gegaan. Volgens de politie moeten de daders nog in de woning geweest zijn, toen de bewoners thuis kwamen. De inbrekers zijn er vandoor gegaan met een gouden ketting, ringen en overige sierraden. De achterdeur is met een breekijzer geforceerd. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Meer berichten