Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: Joop Verstraaten)
(foto: Joop Verstraaten)

Groesbeek in de ban van De Groesbeekse Kwis

GROESBEEK – Groesbeek is in de ban geraakt van De Groesbeekse Kwis, die zaterdagavond de tweede editie beleefde. Waren het de eerste maal nog 26 teams die aan de kwis deelnamen, zaterdagavond waren liefst 40 teams die aan de slag gingen.

Groesbeek leek van 18.00 tot 23.15 uur uitgestorven, alleen enkele leden van de teams waren op straat om de buitenopdrachten voor hun team zo goed mogelijk moesten vervullen. Voor de rest zaten de ruim duizend Groesbekers in kantines, kantoorpanden en huiskamers voorzien van diverse laptops, computers en stapels boeken om zoveel mogelijk vragen van de in totaal tien categorieën te beantwoorden. Daarnaast was er nog een geheime opdracht en moest men de naam raden van een mysterie guest.

Het kwisboek bestond uit 61 pagina's met allerlei vragen die rijk waren geïllustreerd met foto's. Tussen 23.00 en 23.15 uur moesten de ingevulde kwisboeken ingeleverd worden in café De Comm aan de Dorpsstraat in Groesbeek. Daar vond het eerste spontane feestje al plaats met de afgevaardigden van de kwisteams. De reacties waren na afloop alle zeer positief en de deelnemers lieten weten het volgend jaar zeer zeker weer van de partij te zullen zijn, zodat verwacht wordt dat het aantal teams in 2019 ongetwijfeld weer zal toenemen.

Op zaterdagavond 15 december zal tijdens een gezellige feestavond in zaal Verhoeven aan de Pompweg bekend worden gemaakt wie van de 40 teams de meeste kennis in huis heeft gehad op zaterdag 24 november. De organisatie bestaande uit Hans Verhoeven, Willy Claus ,Wilma en Theo Giesbers, Andrew Helder, Fred Sanders en Joop Verstraaten zijn verheugd over het feit dat de Groesbeekse Kwis in twee jaar tijd zo populair geworden is in Groesbeek.

Meer berichten