Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Cd-presentatie en kerstvoorstelling door muziektheater Carmina Ludens 'Zij hoorden een nieuw lied'

HEILIG LANDSTICHTING - Carmina Ludens, een zestienkoppig ensemble uit Nijmegen brengt de voorstelling 'Zij hoorden een nieuw lied' op zaterdag 22 december om 19.30 uur in de Cenakelkerk in Heilig Landstichting. Aansluitend aan het concert wordt de gelijknamige kerst-CD feestelijk gepresenteerd.

De voorstelling is voor het derde (en laatste) achtereenvolgende jaar te beleven. Naast de H. Landstichting staat het gezelschap dit jaar op de planken in Wageningen en Rhenen.

In dit kerstconcert rekent Carmina Ludens af met het romantische beeld van de herders. In de tijd van Christus' geboorte waren herders geen lieve jongens. Ze werden veracht en buitengesloten, leefden aan de rand van de samenleving, waren verschoppelingen. Maar uitgerekend zij kregen van een engel te horen: "er is een kind geboren dat voor jullie een redder zal zijn".

Een zeer afwisselend programma van De Profundis (Vic Nees) tot Exultemus (Charpentier). Naast koorstukken zijn er solo's en instrumentale intermezzo's en ook het publiek mag een keer meezingen. Muziek van Schütz, Bach, Charpentier, Händel, Praetorius en vele anderen. De instrumentale begeleiding is door een ensemble met viool, fagot en blokfluiten. Om de intentie van de muziek te versterken zet Carmina Ludens zoals altijd theatrale middelen in zoals mise-en-scène, decor, licht en creatief gebruik van de ruimte.

In oktober 2018 is het kerstprogramma 'Zij hoorden een nieuw lied' opgenomen op cd. Deze cd is verkrijgbaar voor 12,50 euro na afloop van de voorstelling. Betaling kan contant of met pin.

Meer berichten