Logo gemeentenieuwsonline.nl
(foto: William Janssen)
(foto: William Janssen)

Markies van café in brand gestoken

GROESBEEK – Zaterdagmiddag rond 17.00 uur, toen het net donker begon te worden, heeft een tot nog toe onbekend persoon één van de drie markiezen van café Ut Huuske aan de Kloosteerstraat 8 in Groesbeek in brand gestoken.

Buurtbewoners ontdekte de brand en hebben geroepen wat ze konden, maar William en zijn partner hoorde niets. Toevallig passeerde een vriend van William die hem belde met de mededeling William je hebt brand, nee liet William weten – die meende dat het een grap was – ik heb Hertog Jan.

Maar zijn vriend drong zo aan dat William naar beneden ging en constateerde dat een markies in brand stond. In allerijl werd een brandslang uitgerold zodat het vuur kon worden gedoofd en erger kon worden voorkomen. Op camerabeelden is te zien dat een persoon vanaf de Dorpsstraat de Kloosterstraat inloopt en ter hoogte van café Ut Huuske bij de derde markies even stilstaan waarna met een steekvlam de markies in brand vloog. "Ik zou bij god niet weten wie hier achter zit. De dader moet gebruik hebben gemaakt van bijzonder brandbaar spul want de markiezen zijn brandvertragend", laat William Janssen weten. De schade loopt in de honderden euro's daarnaast is een gedeelte van de gevel ook door de brand beschadigd. William heeft aangifte gedaan van brandstichting bij de politie van Groesbeek, die ook een kijkje is komen nemen.

Meer berichten