Groesbeeks Glorie wint met overtuiging

GROESBEEK - Groesbeeks Glorie speelde op zaterdag 1 december om 20.15 uur een thuiswedstrijd tegen de dames van RED-RAG/Tachos uit Waalwijk. Groesbeeks Glorie was aanvallend dreigend en er werd aanval na aanval gezocht naar de overtalssituatie.

Monique Lamers was hierdoor driemaal trefzeker vanuit de linkerhoek. In de verdediging lieten de Groesbeekse dames weinig steken vallen. Toch moest Groesbeeks Glorie een aantal keer aan de noodrem trekken waardoor Tachos een penalty versierde. De dames uit Waalwijk kwamen moeilijk tot scoren door voortreffelijk keeperswerk van Lise Giesbers. Zij wist het aantal doelpunten voor Tachos tot het minimum te beperken, hierdoor ging Groesbeeks Glorie met een comfortabele voorsprong van 14-5 de rust in.

De tweede helft begon Groesbeeks Glorie in de aanval, waar ook direct een doelpunt uit viel. Toch zwakte Groesbeeks Glorie iets af. Het spel werd slordig en doelkansen bleven onbenut. Hierdoor werd het de voorsprong kleiner en kwam Tachos terug tot een verschil van zes doelpunten. Ook in de tweede helft scoorden Tachos voornamelijk uit penalty’s, welke gemakkelijk gegeven werden door de twee scheidsrechters. Met nog 10 minuten op de klok herpakte Groesbeeks Glorie zich. Tachos hield een 5-1 verdediging aan, waardoor er veel ruimte op de cirkel lag voor Groesbeek. Maud de Bruin passeerde haar tegenstandster meermaals en kwam tot scoren. Groesbeeks Glorie won de wedstrijd met 25-14. Groesbeeks Glorie behoudt hierdoor de tweede plaats.

Groesbeeks Glorie speelt de volgende wedstrijd op zaterdag 8 december om 20.15 uur in sporthal Heuvelland tegen G.H.V., die staat derde.