DVSG niet goed, wel dreigend

Vandaag speelt DVSG tegen Heumen ’28 op het kunstgrasveld. DVSG komt maar moeizaam in de wedstrijd. Toch is het DVSG die in de 14e minuut de 1-0 scoort. Een vrije trap wordt tot drie maal toe ingeschoten en belandt dan pas in het doel.

Tijn Willems is de doelpuntmaker. Daarna begint DVSG met iets meer vertrouwen te voetballen. Er blijft er aan beide kanten veel balverlies en de balaannames zijn vaak niet goed. In de 27e minuut wordt Rico Voeten diep gestuurd. Hij komt in botsing met de keeper en krijgt een penalty mee. Menno Sillessen scoort hieruit netjes de 2-0. DVSG krijgt echter ook nu geen greep op de wedstrijd en Heumen is met name fysiek sterker, agressiever. In de 38e minuutr valt dan ook de 2-1 en net voor rust zelfs nog de gelijkmaker: 2-2.

De wedstrijd ligt na rust dus weer helemaal open. Er is veel strijd, maar weinig goed voetbal te zien vandaag, van beide kanten. DVSG is m.n op de counter gevaarlijk. Rico Voeten krijgt in de 72e minuutr van Niek Derksen een goede bal aangespeeld en kan vrij door het midden naar de goal opstomen en scoort de 3-2 voor DVSG.

Een verademing voor DVSG. Zeker als er achterin enkele minuten later geklungel bij Heumen is. Menno Sillessen kan eenvoudig de bal oppikken en in een leeg doel schieten. 4-2. Nu is de wedstrijd wél gespeeld. Heumen probeert het nog wel, maar komt niet echt tot grote kansen. DVSG heeft vandaag een broodnodige zege binnen gehaald.

Een opsteker voor de wedstrijd van volgende week uit tegen Victoria ’28, aanvang 14.00 uur.