Logo gemeentenieuwsonline.nl

Schakers van Millingen en Pion Groesbeek spelen gelijk

REGIO - Op 30 november werd de eerste ronde van de viertallen-competitie gespeeld in de 5e klasse G.

De schakers van Millingen 2 gingen op bezoek bij hun buren van SV Pion uit Groesbeek. Aan bord 3 speelde Willem Maaijen zijn eerste externe competitiewedstrijd tegen Louis de Vetter. Willem is bij de jeugd van SV Millingen begonnen en is dit jaar toegevoegd aan het tweede seniorenteam van Millingen. Willem maakte hier en daar toch een foutje in de opening, maar omdat hij daarna vol op de aanval speelde, kwam hij in het middenspel weer in een gelijke stelling, maar uiteindelijk verloor hij toch van zijn Groesbeekse tegenstander.

Op bord 4 speelde René Severijnen tegen Hans van Hanswijk. René verloor een kwaliteit in het middenspel, maar doordat zijn tegenstander te veel denktijd had gebruikt, ging dit wedstrijdpunt naar Millingen. Op bord 2 speelde Ben IJsvelt tegen Chandler Jansen. Het spel gaat gelijk op en na het afruilen van de dames krijgt Ben zijn eerste remiseaanbod, wat hij nog niet accepteert, hoewel de stand op het bord alle reden geeft voor een remise.

Gerben Bekker speelt op bord 1 tegen Darren Jansen. Gerben komt beter uit de opening en jaagt voortdurend op de dame van Darren. Als Darren zijn dame weer veilig weet, begint hij aan een aanval op de koningsvleugel. Een agressieve paardzet van Gerben doet Darren schrikken en hij besluit de aanval af te breken. Beide Millingense spelers besluiten dan een remiseaanbod te accepteren en de eindstand wordt 2-2. In maart 2019 volgt een tweede treffen SV Millingen kijkt er al naar uit.

Meer berichten