Molukse Tafa– en Menarigroep. (foto: Wil Gipman)
Molukse Tafa– en Menarigroep. (foto: Wil Gipman) Foto: Wil Gipman

Opening expositie van Stichting KUS

Algemeen

HEILIG LANDSTICHTING - In Museumpark Orientalis zijn de eerste drie weekenden van december een expositie te bezichtigen van de stichting KUS. De tentoonstelling viert het samenleven in onze multiculturele samenleving op verschillende manieren.

Op 1 december was om 11.00 uur de officiële opening met burgemeester Bruls en wethouder Bert Veldhuis in het bijzijn van de Molukse Tafa– en Menarigroep en de Nijmeegse schrijver Qader Shafiq. Op andere dagen treden in het museum op troubadour Mark Schilders, Smartlappenkoor 't Mag geen naam hebben en pianist Gertjan Eldering.

Meer informatie staat op de website van de stichting KUS bekijken. Het werk van kunstenaars in woord, beeld en klank verdiept en verlevendigt dit streven. Men kan de kunst bekijken van onder andere Diederik Grootjans, Ria Roerdink, Geert Lemmers, Huub en Adelheid Kortekaas, Jac Splinter, Marie-Lousie Fransen, Riet van Lubbe en vele anderen. Tijdens de expositie is er ook aandacht besteed voor de kinderen met een speurtocht langs zestien poppentafereeltjes en verschillende knutselactiviteiten. Kinderen die een poppetje en een huis meenemen naar Orientalis op 1 en 2 december mogen gratis naar binnen met één ouder / verzorger.

Uitgelicht

Digitale krant